Skoda nie wyrabia się z produkcją

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kant25
    Classic
    • 2012
    • 4

właśnie te znalazłem i napisałem mu czu się nadają do mojego silnika
  • Szkodnicki
    L&K
    • 2011
    • 1084

Czeska Skoda wciąż bije rekordy popularności. Już od ponad dwóch lat wiedzie prym w rankingach sprzedaży nowych samochodów w Polsce (najchętniej kupowane modele to Fabia i Octavia).

Ale nie tylko Polacy mają bzika na punkcie tych aut. Skoda świetnie sprzedaje się dziś niemal w całej Europie.

Właśnie dlatego w fabryce w miejscowości Mladá Boleslav, uruchomiono nową linię montażową przedniej osi do modeli Superb, Yeti i Octavia.

Dzięki zastosowaniu nowego stanowiska montażowego, czas cyklu produkcyjnego zmniejszył się o połowę - z jednej minuty do 30 sekund. W drugiej połowie roku, prace rozpocznie również nowa linia montażowa osi tylnej dla tych trzech modeli - zapewniają przedstawiciele koncernu.

Do 2018 roku Skoda chce sprzedawać nawet 1,5 mln nowych aut rocznie. Żeby osiągną taki wynik potrzebne są nowe inwestycje i... współpraca.

Już wkrótce w zakładach GAZ w Niżnym Nowogrodzie (Rosja) rozpocznie się produkcja modeli Octavia i Yeti przeznaczonych na rynek rosyjski.

Jako pierwsza z linii produkcyjnej zjedzie Skoda Yeti. Następna w kolejce ma być Octavia (co roku rosyjska fabryka ma produkować 110 tys. aut Skoda i Volkswagen).

Tekst skopiowany z http://www.hotmoney.pl/artykul/skoda...rodukcja-20386
    Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
    ----
    Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

• Octavianos
      L&K
      • 2010
      • 1130

Wiedziałem już o tej linii montażowej, ale ciekawe na ile wpłynie to na przyspieszenie produkcji szczególnie Octavii, choć Yeti i Superb teraz produkują się praktycznie z marszu a więc trend jest pozytywny.
      SIMPLY CLEVER
      Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Walt
        L&K
        • 2011
        • 1065
        • Seat

No jak to o ile, o 30 sekund :szeroki_usmiech
        SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Morgoth
          L&K
          • 2010
          • 1116

Ciekawe jak jeszcze wyrobią się z Seatem Toledo :diabelski_usmiech

* * *

Nowy Seat Toledo z Czech

Na 2012 rok zapowiadana jest premiera następcy ©kody Octavii Tour. Model ten będzie produkowany w rozbudowywanym zakładzie w Mlada Boleslav

Wciąż trwają spekulacje na temat nazwy nowego modelu. Według wielu źródeł będzie to ©koda Rapie. Auto powstanie na platformie SK251, która stanowi modyfikację wersji VW251 zastosowanej do Volkswagena Vento/Polo Sedan. Otrzyma ją także powracający Seat Toledo.

Nowy sedan ©kody oraz Seat Toledo będą produkowane na jednej linii produkcyjnej w Mlada Boleslav, co ma znacznie obniżyć koszty.

Premiera samochodu zaplanowana została na salon samochodowy w Paryżu we wrześniu 2012 roku, a rozpoczęcie sprzedaży w listopadzie.

(za autoinfo)
          Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
          G.B.Show

Komentarz

• Octavianos
            L&K
            • 2010
            • 1130

Yeti zamawiane na przełomie kwietnia/maja są juz gotowe u dealerów. Podobnie z Superbami. Poprawia się - jest pozytywny trend. Oby Octavie tak przyspieszyły.
            SIMPLY CLEVER
            Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• Szkodnicki
              L&K
              • 2011
              • 1084

Zamieszczone przez Octavianos
              Oby Octavie tak przyspieszyły.
              Prawdopodobnie przyspieszą, w końcu po to budują tą nową linię

Swoją drogą miło było ostatnio znaleźć część w O I ze znaczkiem "made in poland" (trzecie światło stop)
              Spoty w Rzeszowie i Tarnowie - info w poszczególnych wątkach. Zapraszamy!
              ----
              Jeśli nie używam polskich liter, to znaczy, że piszę na komórce

Komentarz

Pracuję...